2 BAŞKAN SEÇİYORUZ.

29 Mart Yerel Seçimlerde 2 Başkan seçeceğiz!

Sarıyer Belediye Başkanı adaylarından Sarıyer’e kim daha yararlı olabilir, Projeleri nelerdir araştırıp inceleyeceğiz, İlçemizde Yoğun bir siyasi trafik yaşanmakta, Partilerin adayları kesinleşmeye başladı. Seçimler netice itibarıyla erken genel seçime dönüşebilir,

Bir yandan ERGENEKON diğer tarafta ULUSALCI’ ların yargılanması, Ekonomik kriz ve açlık. Halkın dayanma gücünün sıfır noktaya gelmesi insanların yaşam koşullarında dayanma gücü oluşturabilmek için tasarrufa yönelmesi ve her türlü özlem ve isteklerini kısıtlamaya çalışması toplumsal bir gerçek olarak bugün kabullenilmektedir.

“ Dünyadaki tüm kurum ve kuruluşlar hatta spor kulüpleri tasarrufa yönelmekte ve kendi öz kaynaklarını kullanmaktadırlar. Sarıyer Kulübü ekonomik sorununu hallettiğinden öz kaynak problemi yaşamamaktadır. Alt yapıdan beslenmekte ve yüksek kazançlar elde etmektedirler, Hayal tabi bunlar! Bilakis vur kaç döneminde yaşananlar gibi kulüp kaynaksız olarak borçlandırılmakta üç kişi ile ben bu kulübü yönetirim zihniyeti ile gelecek yönetime karşılanması güç borçlar bırakılmaktadır.”

Belediye Başkan adaylarımız yaşanmış son yılların acı deneyimlerinden dolayı seçimlerde nasıl bir Sarıyer Spor Kulübü projesi düşünmektedirler. Yıllarca üretilen ve kazandırılan tüm eserler Belediye kanalı ile ortak hareket edilerek yapılmaktadır. Tesislerimiz senelerdir en güzel ve başarılı olduğumuz senelerde dahi birlikte hareket edilerek kazanılmıştır. Bu vesile ile seçilecek olan Başkan kulübümüz içinde bir proje üretmesi gerekmektedir.

Sarıyer Spor Kulübü’nün tekrar eski gücüne kavuşabilmesi için projeler bazında hareketle gelişmekte ve zenginleşmekte olan ilçenin yatırımlarından yararlanması gerekmektedir. Her zaman güçlü bir Sarıyer düşünüldüğünde tüm yatırımcıların ana hedefi kulübümüzü kalkındırmak ve yardımcı olmak iken maalesef son zamanlarda bu siyasi partilerin rant paylaşımından yararlanamamıştır. Mevcut iktidarlarda kulübün gücünü kullanmayı pek düşünmeye gerek görmemişlerdir. Oysa kendilerini güçlü zannedenler Sarıyer Spor Kulübü merkez olarak düşünüldüğünde başarısızlıktan doğan tepkinin sonuçlarını her zaman görmüşlerdir.

Bu gücü kullanabilir hale getirmek yinede lobi oluşturarak olacaktır. Lobisi olmayan kulüpler her zaman kötü sonuca katlanmak zorundadırlar. Sarıyer Kulübünde Lobicilik ayrı bir kurumdur. Her hangi bir şahsi menfaat beklemeden bu güne kadar yapılmıştır. Her ne kadar yönetimde görev almamış insanlardan kurulmuş olsa da bu gücü yaratmıştır. Bu lobi Sarıyerliliğin vermiş olduğu özverili çalışmalar neticesinde olmuştur. Bu çalışmayı engelleyenler her zaman ve her dönemde çıkmıştır çıkmaya da devam etmektedirler.

Kişisel lobi iletişimi maalesef gerçekleri görmeyenler ve olumlu kullanılmayan egolar, şahsi kompleksler neticesinde kopmaktadır. Kurum olarak her zaman önde duran kulübümüz maalesef şirketlerinde başarılı lakin söz konusu Sarıyer Spor Kulübü olunca cebinde akrep ve beyninde örümcek olan yöneticiler yüzünden hep ikinci planda kalmaktadır.

“Yakın tarihimizde Kulübümüz Belediye ve Dış ilişkilerde ki lobi sayesinde başarılı olmuştur.”

Sarıyerli yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçerken aynı zamanda seçeceği adayın kulübümüz menfaatleri doğrultusunda Lobisi, gücü ve çevresi geniş olan Kulüp Başkanını da seçecektir. Her ikisi de birbirine bağlı olarak düşünülmesi gerekmektedir.

Kulüpçülük bilgisi ve kaynak gücü olmayan Başkan her zaman hata yapmaya devam edecektir. Oysa günü kurtarmak ve var olan projeleri sadece kamuoyunda veya yerel basında kendi söyleyemediklerini yazdırarak değil tamamen kendi bilgisi, becerisi ve lobisi sayesinde problemleri çözmesi gerekmektedir. Kamuoyuna sadece hayallerden ibaret sus payı projeler üreterek kısa vadede seyircinin protestolarını bastırmak için söylenen yalanlar bir gün gerçeklerle karşılaşıldığında sonuç daha hüsran olacaktır.

Mustafa BALCI.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI