YAZIK SARIYER'E

"İnsan kesin şeylerle yola başlarsa varacağı yer kuşku olacaktır. Ama kuşkuyla işe başlamaya yetinirse o zaman kesinliklere ulaşacaktır." F.Bacon.
Bir Sarıyer hastalığıdır. Söz vermek, hemen iddaalı konuşuruz, söylediklerimizle yaptıklarımız birbirini tutmaz, bir iş yapmaya çalışırız işin özünden çok havası ile ilgileniriz, hele ki yapılan iş çivi çakmak kadar önemliyse bunu dağlara taşlara söyleyerek havalarımızdan geçilmez. Sonrada yapamayız.

Sarıyerliyiz ya!

Sarıyer Yusuf Ziya Öniş stadı için ne hikmetse verilen tarihler hiçte bir birini tutmadı. Neden acaba. Daha kapanış aşamasında yönetimin bir teklifi vardır maç oynanırken tek taraflı trübünlerin yapılması ve sezon sonunda da stadın çimlenmesi. Bu konuşma her ne kadar artık geçmişte kalmış olsa da, kayıplar düşünüldüğünde her türlü konuşulanlarda hatıralarda canlanıyor. İnsan ister istemez doğrunun ve konuşulmayanların yazılmasına karar verdiğinde kimsenin kırılmamasına çalışıyoruz.

Neresinden başlasak. Aslantepe çalışanları 600 kişi ve bizden sonra başladılar stad bitmek üzere. Bunun yanında grevde yaptılar, Şişli Bölgesi Belediye Başkanı Sarıgül bilakis yerinde yapılan işleri her gün takip ediyor. Ne alaka dersiniz?

Bizim stadımız ise Sarıyerli İl müdürü Tamer Taşpınar sorumluluğunda yapılıyor hiç umrunda bile değil. İşlerinin yoğunluğundan olduğunu hiç sanmıyorum. Tamamen siyasi baskının ve bir projenin elamanı olarak gecikme ye alet oluyor. Bizim stadımızın çalışmaları başladığında henüz sezon daha başlamamışken iki kişi çalışıyordu. İki kişi ile bu stad bitmez dedik. Yazdık. Uyardık. Eleman fazlalaştırın diyerek teklifler yapıldı hızlandırmalar için olmadı. Yetişmez dedik. Biliyorduk.

Meraktan soruyoruz bu işleri bilmediğimizden. Acaba sayın Tamer Taşpınar ihale şartnamesinde taşeron firmaya stadın yetişmesi için çalışan personel sayısı gibi şartlar ve koşullar sunmuşmuydu. Veya yetişmesi için verilen tarih geçmişmiydi? Yoksa bizim belirlediğimiz tarihte biz istediğimiz zaman açılış yapılacak bu süre içinde çalışmalar devam etsin talimatı mı verildi.

Bu şartlarda yeni ihaleyi stadı yetiştiremeyen aynı firmaya mı gene vereceksiniz?

Hani bu çimler son derece dayanaklı ve sağlıklıydı? Aynı şekilde zaten ızgaralar yapılmamışmıydı. Şimdi her şeye sil baştan başlıyoruz. Izğaralar yapılacak, çim kaldırılıp yeniden konacak. Eksiler o kadar fazla ki,

Sarıyer Kulübü bir Yusuf Tülün sendromu yaşıyor aslında. Yapma diyor bence. Yetişmesin. Orhan keçeli tesisleri 2 ayda bitti. Konu Sarıyer stadı olunca dur deniyor. Sayın Tamer Taşpınar da Bir anda siyasi cenahın aleti olmuş oluyor. Yazık!

Seçimler yaklaşıyor, etraftan seçim yatırımı denilerek açılış o zaman yapılacak dedikodularına ise kimse inanmıyor. Kim kendine güvenerek hangi yüzle açılış yapacak. Yuhalanarak açılışı kimse yapmaz. Yani siyasi olarak malzeme de değil. Sadece art niyet. Bu güne kadar yapılan tüm çalışmalara bakın ve değerlendirmeyi ona göre yapın. Sarıyer Kulübünün her hangi yakında menfaatkar bir gelişme olsun mutlaka engelleniyor. Bütün bunlar tesadüf olamaz. Hiç bir Sarıyer delikanlısı da bunlara alet olmaz.

Mustafa BALCI
05 Ocak 2009

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI