EL MECBUR!

Değerlerimiz sarsılmaya başladı! İnançlarımızı yitirdik, ideallerimiz, dünya görüşümüz ve yıllardır savunduğumuz fikirlerimiz alt üst olmaya başladı, İhaneti yaşayarak öğrenmeye başladık. Çelişkiler yumağı içindeyiz. Söylemlerin görüş olarak sunulduğu tamamen seçim yatırımı olarak yürütülen tutarsız fikirlerin arkasında ısrarla duran zihniyet henüz bir açıklama yapmadı.

CHP laik cumhuriyetin korunması için yıllardan beri büyük bir mücadele veriyor, CHP nin ve Genel Başkanı Deniz BAYKAL’ın laiklik konusundaki tavrı malum! Baş örtüsü için yıllarca büyük mücadele gösterdiler. Üniversitelerde yıllarca serbest bırakılmaması için bir mücadele verildi.

“AKP Başörtüsü’nü kullandığı için laiklik karşıtı eylemleri odağı olmaktan suçlu bulundu.” Maalesef Anayasa mahkemesi para cezası vermekle yetindi. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak suçunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da laiklik karşıtı eylemlerin suçlusu olarak siyasi yasaklı olacaktı. Şimdi aynı bölgede Sefa Sirmen her mahallede kuran kursu açacağını belirtti!

Yakın zamanda CHP il Başkanı Gürsel Tekin çarşaf açılımı ile görüş ve hedef belirtmiş sayın Deniz Baykal Çarşaf açılımına sahip çıkmıştı. Elbette kimsenin Çarşafında başörtüsünde değiliz. Meclisin kamusal alan kuralı doğrultusunda uygulamalar yapılmaktadır lakin Kuran Kursu çok yeni bir gelişme ve henüz bir açıklama yapılmamaktadır.

CHP nin amblemi altı ok… Bu oklar Atatürk ilkelerini temsil ediyor.
Cumhuriyetçilik.
Laiklik.
Devletçilik
Halkçılık
Milliyetçilik
İnkilapçılık

Bu ilkelerden biri ve en önemlisi laiklik tir. Sayın Sefa Sirmen’in ve Gürsel Tekin’in bu açılımlarından dolayı üzülüyor ve utanıyorum. Aileden CHP li olan bu insanların seçim için yaptıkları bu söylemleri maalesef kınıyorum.

Seçim alabilmek için ilke ve devrimlerden taviz vermek bizim yılardır savunduğumuz fikirlerimize mücadelemize ve bu uğurda harcadığımız emeğe ters gelmektedir. Atatürkçü düşünce yapımızda ters dalgalar yaşanmakta ve dalga boyutuna göre dalga kıran oluşturmak zorunda bırakılmaktayız.

Seçim için söylenen sözler insanı “Rezil’de eder Vezir’de” Bu güne kadar bir çok söylem gördüm. Duydum, okudum, “M. Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin bu denli yörüngeden çıkacağını tahmin edememiştim!” Birisi şayet böyle bir söylemde bulunsa kesin olarak “İftira” dır diyerek herkesi suçlardım. Ne günlere kaldık! Genel Başkan’ı çarşaf türban peşinde, İl Başkan’ı İmam Belediye Başkanı peşinde, Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı her mahalleye Kuran Kursu vaat ediyor. Oy dan geçerli bir değer kalmadı artık,

Harcanan onca emekler boşunamıydı! Cumhuriyet için laiklik için verilen mücadeleye ne oldu? CHP 12 Eylül de kapatıldıktan sonra TEKKELER ve ZAVİYELERİ geri getirmek için mi açılmıştı? “Parti ileri gelenleri ilerici ve devrimci de biz mi Statükocu olduk!” Önümüzde gördüğümüz bir gerçek var. Bizler hiç bir zaman aptal değiliz ve hiç bir zamanda olmadık. Bu zihniyet devam ettiği sürece kimse OY, moy vermez. Elbette pek yakında Demogojik söylemler nutuklar atılacaktır. Lakin başa gelen çekilir. Bu seferde böyle oldu denileceğini sanmıyorum.

Her seçimde olduğu gibi ilahi güçler seçim arifesinde mutlaka CHP ye seçim kaybettirmek için elinden geleni yapmaktadırlar. Muhtıralar seçim kaybettirdi. Şimdi çarşaf ve kuran kursu açılımı kaybettirecek, artık suçlu aramaya gerek kalmadı. Aklımızı başımıza alma zamanı geldi ve geçmektedir. Maalesef kaderimiz bu demiyoruz. Bu seçimde el mecbur oy atacağız. Lakin Atatürk ilke ve Devrimlerinden vazgeçenlerden hesabını soracağız.

Mustafa Balcı.
04.02.2009
mbalci@ibrahimbalci.net

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI