SARIYER’DE HESAPLAŞMA!

Her seçimde olduğu gibi Sarıyer de hesaplaşma bu seçim sürecinde de yaşanacak, DSP adayı Cengiz ALP eski partisi CHP ile kalmış olan bir hesabı görecek, Hırs ve ihtirasın sonuçlarını hep birlikte yaşayacağız. Yıllar önce bir bölen olarak mücadele ettiği DSP için şimdi gel birlikte bölelim ortaklığına girmesi ister istemez tüm partilileri düşüncelere sevk etti. Her ne kadar eski dostlarımız sonun başlangıcı dese de, kendi düşen ağlamaz mantığı daha geçerlidir.

Adaylar istedikleri partide aday olabilirler lakin sağ duyulu Sarıyerliler AKP veya MHP tehlikesinden kurtulmanın tek yolunun CHP desteklemek olduğunu düşündüğünden Taban sandığa gittiğinde birleşecek ve kayba uğramamak ve yeniden bir hezimeti yaşamamak için oy kullanırken bilinçli hareket ederek, Oy pusulasını doldururken eline geçirdiği 5 yılın hesabını sormak için Her zamanki yerine basacaktır. Seçim sonucunda zevk farklı bir duygudur. Kazanan sevinç çığlıkları atacak, kaybeden Masturbasyon a devam diyecek.

Hesaplaşmanın 2 cephesi AKP içindeki Kaos! Belediye Başkanları Yusuf TÜLÜN ’ün kadrosundan hiç kimseyi listelerine almamaları gözden kaçmamaktadır. Ağır toplar, Ali USTA, Şems ÇAKIROĞLU ekibin içinde hiç düşünülmemesi, İç Hesaplaşmanın gerçek yüzünün medyaya yansımamasıdır. AKP nin en ağır toplarından Osman GÜLLÜOĞLU, Av. Hasan DÜNDAR ise MHP ye geçmesi hesaplaşmanın çok derin boyutlarda olduğunu göstermektedir.

Sarıyer de adayların, nedense AKP Belediyesinin 90 milyon borcunun hiç bir şekilde telafuz etmemesini bizlerde yadırgamaya başladık, Yoksa paylaşımlar ve ihalelerde alınan kararlar hangi şart ve şekilde seçime girersek girelim bunlardan kimse bahsetmeyecek diyerek
Centilmenlik protokolümü imzalamışlardır? Gelişmeler düşündürücüdür!

MHP adayı sayın Sedat ÖZSOY ve ekibi Osman GÜLLÜOĞLU acaba Dönem boyunca yapılan borçlanmalar la ilgili bir açıklama yapmıyacaklar mı? Her parti seçmenlerine projelerden bahsetmekte, yapacaklarını anlatmakta ev ev dolaşmakta memleket sevdalarını ön planda tutarak duygusal çalışmalar yapmaktadır. 5 yıl boyunca görev aldıkları Sarıyer Belediyesinde Bütün ihaleleri, reklam harcamalarını, Basın bürosunun yapmış olduğu fahiş masrafları, Aile bireylerine verilen ihaleleri. Park düzenlemelerinin, kaldırım İhalelerinin, Işık düzenmelerinin. Çiçek, Peysaj tasarımlarının ve uygulama masraflarının hatta direklere takma ihalelerinden, Kiralanan araçların Bütçeye nasıl ve kaça mal olduğunu açıklamayacaklar mı?

AKP den neden ayrıldıklarını sayın Av Hasan Dündar neden ve niçin açıklamamaktadır!

AKP nin tüm yanlış kararlarını bire bir bilen bu insanlar neden susmaktadır? Bu durgunlukta AKP adayı Sayın Mehmet Akif ŞİŞMANOĞLU Liste oluştururken eski meclis üyelerini neden listelerine almadılar. Madem başarılı bir belediyecilikten bahsediyorlar. Aynı kadrodan kimseyi yanımızda bulundurmak istemiyoruz mantığı yanlış yapılan işlerin farklı bir cevabı değil mi dir. Eğer Yusuf TÜLÜN belediyesi döneminde AKP başarılı ise neden eski kadrodan kimseyi yanlarında görmek dahi istemiyorlar!

Sayın Mehmet Akif ŞİŞMANOĞLU kazandığı taktir de bütün müdürlük kadrolarının da bir günde temizleneceğinin duyumlarını almaktayız. Böyle bir kadro ile AKP nin tüm Sarıyer de yaşananlar karşısında seçim alması hayalden öte bir şey değildir.
Sarıyer de tüm hesaplar bu seçimde meydana çıkacak, İdeallerinden vaz geçenler, İhanetle suçlanacak, Bir seçimde, her dönem farklı partiden aday adaylık pazarlığı yapanların siyasi gelecekleri bu seçimde siyasi geleceklerinin sonu olacak. Sarıyerlilik artık Çayırbaşı’na kadar değil dir. Sarıyer, Rumeli Kavağın dan, Rumeli Hisarına kadar olduğu hatırlanmalıdır.

Hırs ve ihtiraslarını dizginleyemeyenler seçim sonucunda siyasi arenadan yok olacaklardır.

Mustafa BALCI
26.02.2009

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI