BENZİNCİ

Umut Dünyası,

Bugünlerde hayaller kuruluyor, Çok iyi olur. Gelecek için sürekli kalıcı yatırımlar hazırlamak, Kurulduğunda Yıllık geliri ile en büyük sorunlardan biri halledilmiş olacaktır. Yani Sarıyer Spor Kulübü için hayal kuran yazarlarımızın. Aslında sitem ve isteklerini okumaya başladım. Benzinci açılacakmış ve geliri Sarıyer Kulübüne kalacakmış. Hatta AVM filan da var işin içinde, Okudum Eyüp Odabaşı’nın harika yazısını, Umut veren projeler. Tabi bu projelerin yüklenici firması da adres olarak gösterilmiş. Tesisin adı dahi konulmuş. İnşanlah hayaller gerçek olur.

Sakın her zaman yazılarımda ters uslup kullandığım için yanlış anlamayın.

Öyle kimseyi eleştirmek istemiyorum, kalpler kırılmasın, gücenmesin. Ramazan dolayısı ile sinirlerin laçka olmasını istemiyorum. Herkese hayırlı ramazanlar dilerim tabii.

Ramazanda Teravi sonrası Bazılarının duaları farklı oluyor. Yani iletişimde uzay çağını geçtikleri için direk dua ettiği an hemen kısmet ve şans açılıyor, Arsalar, Katlar, Yatlar, eğer daha derin düşünce içerisinde tam trans vaziyetine geldiğin an, Büyük isteği patlatıyorsun. Ah bir de Benzincim olsa yüce tanrım! Tanrı Süper mi? Normal mi? Dizel mi? diye soracak hali yok tabi. Hemen kulunun dualarını kabul ederek “Benzin İstasyonu” vererek çözümü buluyor.

Şaşırmayın, şaka değil bu, istemek kullara mahsus, vermek ise Allaha,

Lakin problem Allahın verdiğini kuldan saklarsan ve de sakınırsan o kötü işte, o zaman işler ters gitmeye başlar ettiğin duanın ve kabul edilişin kötü amaçlar için yapıldığının gereği meydana çıkarsa işte o zaman durum ters dönüyor. Bu saatten sonra ya nasip desen de boşuna. Mümkün değil. Yerine koyamıyorsun. Olmuyor.

Bir hayal ve bir dedikodu ile birleşen benzin istasyonu projesi ne hikmetse Zekeriyaköy dolaylarında gerçekleşeceğe benziyor. Kimin dir? Gerçekten bir Sarıyer sevdalısı bunu Sarıyer Kulübüne mi bağışlıyacak! Bu arsa ne zaman alınmış? Orman kenarında nasıl izin verilecek? Yoksa eskiden çiçek yetiştirir satardık, şimdi, arsamızdan petrol çıkıyor ne yapalım Rafineri kuruyoruz. Allah daha çok versin de, Kullardan neden saklanır onu anlayamıyorum.

Hiç sevmem şu gizli ve çetrefilli işleri. Topluma hizmet için yapılan yatırım neden saklanır çok enteresan neyse. Zenginin serveti fakirin çenesini yorarmış, bizimki bu hikaye.

Gerçekleşirse Sarıyer de bir çok insana iş imkanı da çıkmış olur. Nede olsa emekliyiz bakarsın bende pompacı olurum iyimi.

Ey tanrım. Gör şu yüzü çatık kaşlı, sert mizaçlı emekli kulunu, Gülen Adam’a nasip etiklerinin yarısını ver yarabbim.
Amin.

Mustafa BALCI.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI