KONSEY TOPLANDI


Gündüzler gece olmadan yoğun proğramlar üst üste gelmeye başladı. 1 Eylül, yani 2 Dünya savaşının başlangıç günü. Biz de tam tersi Dünya barış günü. Nasıl bir alaka, Şavaş başlangıcı barış oluyor.

Sizleri tekrar “TOLSTOY’ un SAVAŞ ve BARIŞ kitabı’ nı okumaya davet ediyorum.” Belediye dağıtmıştı. Olmayana ben hediye edeyim. Nasıl yani halen daha bir alaka bulamadınız mı?

Sarıyer Tarihinde bir önemli gün daha tarihe yazılacak. Günlerden 2 EYLÜL 2009
“PALAMUT KONSEYİ TOPLANDI!” tüm TORİKLERE DUYURULUR?

2 Eylül günü torik avcıları hedeflerini bilinmez bir sebeple ufak dilimler halinde kamuoyuna duyurmak istediler. Yetiştiricilik ve haksız volilerin engellenmesi, Avcılığın bilinen kurallarda yapılarak eşit yetiştiricilik paylarının adaletli dağıtılması, Aynı sahalarda yapılan sortilerde azami ve asğari ölçüde birlikte hareket edilmesi kararı alınmasına denilerek, Maalesef Konsey palamut avcıları ve yetiştiriciliği adil paylaşım için toplanmışken, Maalesef diyorum, Torik avcılığı hayalleri olanlar, Palamut mevsiminde Torik için 2 ay daha beklemek gerektiğini bilmediklerinden tarafımdan uyarılmışlardır.

Palamut Avcıları Konseyi kuruluş aşaması 1.ci toplantısını düzenliyen orğanizasyon baba torik’in gündem amaç ve faaliyetleri, Kabul edilmesi halinde ilkelerin açıklaması ile yürütülen toplantı, Avcıların % ler konusunda anlaşmazlığa düşmesi değil tabi, % dahi şans verilmemesi ile tek taraflı ve sadece “deniz ürünlerinin geleceği düşünülerek maddeler okunurken yemeyen Keriz açıklamaları” Süzgeçli sürüngenlerin alyuvarlarından, Kulak altı pembeleştiği için balık balık olalı böyle kokmamıştı. Beni anlayın nidalarında kokmaya yüz tutmuş maddelerin içerikleri doldurulamamıştır.

“PILATKA”

“PILATKA Balıkçı tayfalarının büyük sefere çıkmadan önceki reislerden aldıkları avanslardır.”

Palamut konseyi. Palamut’un yetiştirilip çoğaltılması ve besine çekilmesi ile zamanla torik olması ve ortak avların yapılması için centilmenlik anlaşmaları prensipte yazılı ve yazısız olarak kabul edilmesi düşünülürken PILATKA meselesi aşikare olarak boy göstermeye yüz tutmuştur. Bu vesile olacak ki. Reisler iskele başında kavga yerine bir kere daha görüşelim diyebilme olgunluğunu göstersinler.

Reislerin çalışmasına olanak sağladığını zanneden Büyük Matrabaz PILATKA dağıtmışmı dır? Eşit ve adil olmuşmu dur.Veya PILATKA’yı Reislermi almalıdır. Yoksa Tayfalar mı almalıdır? Benim bildiğim tayfalar avans alır! Çünki uzun bir sefere çıkılmaktadır ve aileleriinin geçimini % olarak karşılamak zorundadır. Elbette ki bu zevkine yapılan bir iş değildir. Yoksa

“ Kaptan Seferde, Karı Seferde oldu sana Sefer Sefer de. Bu bir denizci ata sözüdür”.

Unutulmamalıdır ki!
Kısa zamanda her platform, toplantı ve siyasi veya yerel tüm çalışmalarda aynı palamutların ön plana çıkması, Toriklerin uyanmasına sebebiyet vermektedir. Bu saatten sonra her ne kadar ilkeden, Ahlaktan bahsedilse de, Torik % lerin gerekli çalışma, Kazanım, Paylaşım ve aktarımlarını açıklamıştır.

PALAMUT KONSEYİ ÇİFTLİK KURMAK İSTİYOR

Konsey çiflik kurmak istiyor. Ve tüm palamutların bir arada aynı çiflikte yetiştirilip beslenilmesi isteniyor, hatta çiftlik sahibi gelir getirecek alt yapı çalışmaları ve projeler geliştirmek istiyor.

Hadi canım sende!

Tüm çiflikler aynı yerde toplanacakmış, aynı yerde kurumsallaşacakmış. Canım kardeşim o zaman bütün ağlar birbirine girmez mi. Nasıl çözeceğiz?

Büyük Matrabazın gölgesinde çiflik kurmak isteyenler reisler aslında Büyük Matrabazın +RH negatif kana ihtiyacı olduğunu unutmuşlar? Ve ben seyrediyorum. Benim ambulansım 1 ay sonraya gün verdi, o zaman acil olarak kaldıracakmış?

Neyi mi? Güldürmeyin beni!

Benim ÇİŞİM GELDİ?

Mustafa BALCI.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI