Devrim İçini Boşaltmış

Aziz Yıldırım’ın Başkanlığında uzun mesafeler kat eden ve Devrim niteliğinde kararlar alan bir yönetimden, Bugün farklı bir anlayışla kiloda ağır, Parada pahalı alınan emekliler tayfası ve bugün bunu eleştiren bir türlü kabullenilemeyen hep muhalefet tam muhalefet anlayışını sürdüren zihniyetler.
Aziz başkan döneminde nasıl devrim yapmıştık? Devrim neden bu kadar kısa sürdü. Sebepler ve engeller neydi. Önümüzdeki 100 yıllık Sarıyer Kulübünün gelecek projesi nasıl rafa kalktı.
Bir rüya bir şekilde bitti.
Yeni bir seçim ve yol haritası çizildi, Biraz eksik bir yönetim, lakin büyük paralarla hazırlanan bütçe. Zenginlik baş döndürdü, Hoyratça harcanan ve yükün ağır gelmesi bazı parçalanmalara sebebiyet verdi. Hataların tamir edilmesi oldukça zor, gelecek nasıl şekillenecek onu futbolcularla yöneticiler belirleyecek. Hızlı gidiyoruz, bu hıza ayak uydurmak oldukça zor geliyor. Yaralar var, sarılması gereken kanayan büyük yaralar bunlar.
Elbette bugün gelinen bu noktada hocanın payı vardır. Başarı ve başarısızlık hocaya kesilecektir. Lakin böyle bir bütçe ile kurulan bir takım uzun hedefleri varsa ve buna inanmak istiyorsa Hoca bunlar olmaması gerekirdi. Sadece parti ilişkisi ve arkadaş oldukları için takım teslim edilmesi bize risk almak gibi geliyor.
Çok hızlı ve hesapsız gittik. Bu arada bir yönetim değişikliği yaşadık. İç sorunlar yüzünden. Takıma nasıl bir etkisi oldu. Bunu sormadan ilk yönetimin kuruluş aşamasında neden bu yanlışlık yapıldı bunu sorgulamak gerekiyor. Bir rüzğara kapılarak, Tamamen siyasilerin etkisinden oluşmuş yönetim bizce hıza ayak uyduramadı. Yoruldu. Şimdi devre arasına girmeden yönetimde kan değiştiği gibi takım üzerinde de bir değişiklik yapmak yerinde olur kanısındayım.
Her şey den önce yıkılması gerçekleşen ve bizlere devrim olarak sunulan. Kaldırılan Genel Kaptanlık müessesinin yeniden faliyete geçmesi olacaktır. Adına ne derseniz deyin. Genel Kaptanlık müessesesinin adına ilave ile değiştirerek bir de yetkilerini farklı memurluk ve mevkilere dağıtırsanız. Takım üzerinden denetim mekanizmasını kaldırmış ve her yöneticinin hesap sorduğu. Hocayı ve futbolcuların muhatap olduğu yüz yüze temasları ile olumsuz etkilerin yansıması kaçınılmaz olacaktır.
Bu gün görev zenginliği diyebilirsiniz. Bakınız, Futbol şubesi sorumlusu ve Genel Kaptan yönetim görev dağılımı var. Neye yaradı. Hiçbir şeye. Bir dönem Devrim olarak sunulan ve içi tamamen boşaltılan Genel Kaptanlık ilave yetkiler verilmiş olsa da bunu yapacak olan eski sporcu ve profesyonel yönetici olmadır, deneyim bizlere zaman kaybettirmektedir. Bunu yönetim içinde yapacak olan veya dışarıdan ilave olarak görev verilebilecek insanlar vardır. Yanlışlıktan dönülmesini beklemek bu aşamadan sonra sanırım hayal olacaktır.
Sarıyer kulübüne hizmet etmek için fazla hayal kurmaya ve büyük laflar yapmaya gerek yoktur, hele ki hayalleri yalanlarla süsleyerek hizmetten kaçmaya hiç gerek yoktur. Sarıyer Kulübü içinde iyi niyetli olan herkesi bağrına basmış, yararlanmayı bilmiş ve gereken onuru vermiştir.
Devrim kulübün idari yapısını boşaltmaya çalışmış olsa da bugün toparlanması için gereken zamanımız vardır. Sadece plansız değişime dur denilerek bilinçli çalışmalar yapılarak. Kaybedilen yapının tamir edilerek yerine oturtulmasına çalışılmalıdır.
Maalesef Sarıyer kulübünün tüm temel değerleri zarar görmüştür. Mevcut yönetimin ligde şampiyonluk kovalarken kulüp içinde taşları yerine oturma işi daha zordur. Burada idari yapının en zor görevi Genel Sekreter dedir. Yapıyı toparlamalı ve Sarıyer Kulübünün Yönetim, Denetim ve Divan arası ilişkileri yeniden düzenliyerek, koardinasyonu sağladığında başarının geleceğinden eminim.
Saygılarımla. Mustafa Balcı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI