TOZ BULUTLARI DAĞILIYOR


İnsanlar tarafından atmosfere salınan gazların sera etkisi yaratması sonucunda dünya yüzeyinde sıcaklığın artmasına Küresel Isınma deniyor. Dünya bu ışınları tekrar atmosfere yansıtıyor ama bazı ışınlar su buharı, karbondioksit ve metan gazının dünyanın üzerinde oluşturduğu doğal bir örtü tarafından tutuluyor. Bu da yeryüzünün yeterince sıcak kalmasını sağlıyor, Bu gazların bazıları, Karbondioksit (CO2), Metan (CH4), Azotoksit ve Su Buharı, Kloroflorokarbonlar (CFCs),

İnsanlara verilen zarar ise “Smog”. Yani havaya salınan fazla gazlar insanlarda Akciğer hastalıkları. Bulantı. kusma, öksürük baş ağrısı, hırıltı görülür ve bunlara genel olarak Smog denir,

Gazların daha detayları ise bilimsel olarak açıklanmış olduğu halde, Tıp ve bilim adamları küresel ısınmada “ara gazları açıklamasını “ “potansiyel ısınma” olarak açıklıyor.

Toplumu bir harekete entegre etmek, dağılmış ve yalnız kalmış kitleleri harekete geçirmek için TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ zaten Üniversitelerde ders olarak okutulmaktadır. Toplum Mühendisleri, ilgili veya talep geldiğinde profesyonel olarak toplumu yönetmek, bilinçlendirmek, Kurum veya çevrenin etkilerini genel araştırma sonucu yönlendirmek. Konumuz içinde ise küçük gruplarda organizasyonlar yapmak, alt yapı çalışmalarında en ileri, etkili, yarar sağlıyabilecek, yararlanılabilecek, çevresel, halkı yönlendiren ve etki sahibi insanları, konuşma metninden başlayarak, yemek seçiminden, davet listesine kadar her türlü organizasyondan sorumlu bir kuruluş, eğitim, özel meslek, son yılların en önemli bilim dalıdır.


Ne davet listesi, Dostlarımız tarafından, İlçe başkanımız, mahalle temsilcimiz, hatta sağ kolumun, sol kolunu unuttuğunu çağrılmadığım bu yemekte yaşadım.


Bugün BUZLAR ERİYOR başlığının Sarıyer Manşet’te kullanılması, ne küresel ısınmadan bahsetmek için kullanılmıştır, nede ülkelerin geleceği için, önlem almalarını düşünerek yazılmıştır. Zaten site yazarları da sera gazlarından değil de “ ara gaz “ larla ilgileniyor sanıyorum.

Buradaki haber, zaten yeteri kadar eksik yazılmış! Toplum Mühendislerinin hatalarından bahsedilmemiş, davete çağrılan basın tarafından bu mühendislik hatası nasıl atlatılmış? Ayrı bir haber konusu sanırım. Yapılan yemekli toplantının çevreye verdiği zararı tespit edememek ve bunun bilimsel açıklamasını yapmamak bizleri üzmüştür,

İki Başkan konuşuyor! Hazırlanmış bir konuşma metni yok! Davette kullanılan yemekler ve menünün hazırlanışında çevresel sağlık kuralları dikkate alınmamış, akabinde sera gazları oluşturan yiyecekler bol ağırlıklı olarak kullanıldığından, Çevre kirliliği yaratmış, İnsanlardan çıkan “doğal gazlar” “ara gaz” larla bütünleşince küresel ısınma felaketi, yaşanmış, Salonda gazların oluşumundan küresel bir felaket. Isınan ortam neticesinde zaman zaman yanardağ patlaması meydana gelmiş. Dağılan toz bulutları, Tüm Sarıyer camiasını etkisi altına almış ve de insanların göz gözü görememesi neticesinde basında haberi BUZLAR ERİYOR diye vermiş, Izlanda da patlayan Yanardağ bile bu kadar etkili toz bulutu çıkartmadı, Hadi canım sende!

Bunu benim küllahıma anlatın! Zaten benim küllahım yemekten erken kalkmış!!

Mustafa Balcı
27.04.2010

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI