MUSTAFA BALCI / Sariyerliler.com

Güç, Özgürlüğün en büyük düşmanıdır. Henry C. Wallich


İnsanlar koşullar gereği hayatlarında edinebilecekleri en yüksek mertebelere geldiklerini sandıklarında kendilerini ulaşılmaz bir güç olarak görürler. Güç, toplum, yaşam ve doğa ile olumlu paylaşılamadığında ortak yaşam koşullarına zarar vermeye başlar.


Ortak yaşam, deniz, hava, su, toprak, insan ve tüm canlı varlık ilişkilerini birlikte düşünüp aynı değerler toplamının ahlaksal, ”karakteri disiplin edilmiş” paylaşımıdır. Ortak yaşam, sadece bir ilçenin gelişimi, planlanması veya yaşam koşullarının realize edilerek güzelleştirilmesi değil, Ahlak’ı disipline edilmiş bulunulan varlığın “kişinin” = Güç = ü orantılı bir şekilde kullanmasıdır. Yaşam ise karakterize edilmiş “yetişme tarzı ile“ tüm dünyayı kucaklamak ve hissedebilmektir. Karşılıksız paylaşımdır.

Bir araziyi yeşillerden mahrum bırakarak “ağaçları keserek“ boş ve kullanılabilir alan yaratıp hizmete açmak, Güç’ün yanlış kullanılmasıdır. Ahlak sorunudur.


Ortak yaşam koşulları oluşturmak için Güç’ün sosyal paylaşım alanlarını yok sayması ise toplum özgürlüğünün yıkılması demektir. Umut “Proje“ üretirken beklentili sevginin, desteğin orantısız kullanılması kişisel ahlak çöküntüsüdür.

Özgürlük sadece bireylere tanınmamış, hayvan denilen tüm canlı varlıklarla paylaşılmıştır.

Erdem, Güç’ü paylaşmaktan geçer.



Monopol gücünü elinde bulunduran günahkardır ve kusurludur. Hz. Muhammed



Sarıyer’de gündem seçim dir.



Sarıyer halkı seçimle yatıp kalmaktadır. Her köşeden aday adayları çıkmakta, kulis ve lobi çalışmaları devam etmektedir. Genel olarak tüm siyasi partilere baktığımızda aday bolluğu yaşanmaktadır. Eski belediye başkanları, Meclis üyeleri, alt ve üst kadrolar, ilçe başkanları aday olabilecek olanların başkanlıklarını bırakması ve zemin hazırlama kulisleri; tüm ilçelere bakıldığında en fazla aday adayı Sarıyer’den çıkmaktadır. Böylelikle gündem adaylardan oluşmakta, mevcut Belediye çalışmaları rafa kaldırılmış, projeler, ihaleler, unutulmuştur. Varsa yoksa seçim.



Sarıyer de Gündem “Mevcut Gebeliklerin” saklanmasından ibarettir.



Sessiz ve sakin, hiç kimselere dokunmadan bir seçim çalışması yapılmaktadır. Herkes süt liman olmuş, hiçbir koşulda mevcut iktidarın Güç’ü ahlaksızlık boyutunda kullanıp özgürlükleri düşman olarak kullanıldığından bahsetmemektedir. Oysa kazanılacak bir seçimde adayları bir hüsran beklemekte 30 trilyon borç emrinize amade buyurun başınızın çaresine bakın karşılığında sorun olarak beklemektedir.



Bizler Sarıyerliler olarak beklerdik ki en azından GÜLEN ADAM’ın duvardan duvara afiş harcamalarına bir nebze olsun bir iki laf demeç verilsin, sanki hiçbir şey olmamış gibi ne bir ihale dedikodusu nede yolsuzluk olmamış, ne de yanlış uygulamaların tamamen karşılıklı menfaatkar paylaşımından muzdarip iki satır yazı yazılmamıştır.



İlginç olan, daha vahim mi ?



Yerel basın tamamen sessizliğe bürünmüş, ekonomik olarak beslenildiğinden olacak ölüm uykusuna yatmışlar. Bazen soruyorum. Meraktan olacak durum nedir diye. aman abi geçim derdindeyiz. Sıkıntılarımız diz boyu. Yaşamaya çalışıyoruz diye. bir satır yazamıyoruz. İşte Güç Özgürlüğün en büyük düşmanıdır.



Bence!! Sarıyer’de Gündem.. GÜLEN ADAM’ın aday olup olmayacağıdır. Yerel basın bunu yazmalıdır. Yazabilmelidir, cesaretle sorgulamalıdır.



Ne tuhaftır ki GÜLEN ADAM ben adayım bile diyememektedir. Yerel basın bunu nasıl atlamaktadır. Bu ölüm uykusu nedendir? Bu kadar mı göbekten bağlanılmıştır!!



İktidarda olup ta aday olamamak bir ters gelişme çözülmesi gereken problem sorunudur. Yaşamı paylaşmamak demektir. Özgürlükleri düşmanca kullanmak demektir. Dikkat ediniz “olmamak değil. Olamamak” böyle bir konu nasıl atlanır bunu da anlayabilmiş değilim.



İşte Sarıyer’de Gündem



Haberi doğru yazmak demektir. Aralık’ta sayfa aralarında yazılamayanları yazmak için SARIYER MANŞET’ i hazırlamaktayız.



Sarıyer’de bu kış çok sert geçecek…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI