YA HERRO YA MERRO

Bir yolun başlangıcımı! Sonumu? hiç bilinmiyor.Öyle zor günler yaşanıyor ki Sariyer de akıllara zarar.
Hani bazen düşünüyorum da.yıllar önce zorla kovmaktan beter ettigimiz bazı insanların aslında bu kulüp için nasıl önemli oldugunu,nasıl yaşatmak için mücadele verdiğini,bin bir dereden oyunlarla yönetici bulmak için dükkanın tezgah arkasında ne kulisler döndürdüğünü,yinede kötü olmak pahasına sırf Sarıyer Spor Kulübü yaşasın ama millet bizi kötü bilsin dercesine yapılan fedakarlıklar.yönetici bulmak için arkadaşlıkların,dostlukların,adam kandırmacaların,ara gazlarının,müthiş telefon trafiğinin,nasıl ama nasıl becerildiğinin tam içine düşmüşüm mubarek.

Vayy beeee.

Müthiş bir olayın içindeyim de haberim yok.hani yaşananları bir yazsam roman olacak.lakin bir gün gelecek ama cok yakın bir zamanda YAŞAM VE ÖLÜM romanı yazılacak.

Yok böyle bir olay yaa.

Bu insanlar nasıl bir savaş veriyorlar.içinde olmadan anlamak mümkün degil.bazen bana bile pek inandırıcı gelmiyor.yalan bunlar demek geliyor içimden.

Ne yani.

Şimdi beni sizler inandırabilirmisiniz ! Sariyer Kulübü futbolcusuna yemek almak için borc verecek MARKET bulamadığına.!

Bedava ekmek almak için FIRIN bulamadığına.! Yok canım beni inandıramazsınız.Yalan bunlar.Kocaman bir yalan.hiç bir sariyerli bunu ne pahasına olursa olsun yapmaz.

Maçta galip gelebilirdik.ama çocuklara kızmayın birader.eleştirmeyin.adamlar bin bir güçlükle küçük bir minibüste malzemecisi,masörü.hocası,kocası.ayakkabısı,forması derken bir bakmışsın ayakta maca gitmişsin. AYAKTA beyler! yol normal olarak 45 dk.sürüyor trafik açıkken.maltepeye gidiyorsun.futbolcular sahada zor duruyorlar.sonrada maç bir şekilde berabere bitiyor.kızıyorsun.yok canım kahraman onlar.kızmayın.Keşke maça futbolcuları Motorla getirseydik te yorgun düşmeselerdi.ne yani bir zamanlar kıtlık zamanlarımızda bunu yapmadıkmı.hadi ordan bee kendi yağınla kavrulmak buna denir işte, evet bu yaşam mücadelesi.bunun adı Kader Birligi.YAŞAMAK VE ÖLMEK.

Eee ne yapalım.’’otobüs yoksa!’’ kader bu katlanacagız.ufaldıkca ufaldık.o zaman şart ve şekillerde imkanlarda ufak oluyor.haklısınız.

Sayın arkadaşlar.geçenlerde bir muhabbet ki durum içler acısı.mesela bazı arkadaşlar vardır çevresi olan.en azından Kulübümüzün günlük yemek masraflarını karşılayabilecek bir Firma bulabilirmisiniz acaba? destek amaçlı.hemen kendisini AS BAŞKAN yapalım.sanırım bu o kadar zor olmaması gerekir. Sezonluk tutar tahmini 80 milyon. Ama imalatçı firma bunu maliyet olarak 30 milyona halleder.mesleki bilgimden söylüyorum.Bulabilirmisiniz?yoksa hiç biriniz çalıştığınız yerde yemek yemiyormusunuz?

Bu hafta Genel Kurul var.Pazar günü Kulüpte.Duyduguma göre yine Başkan bulunamadıgından.İbrahim Balcı başkan ve 40 tane KADER BİRLİĞİ YAPAN yöneticiler varmış.hayırlı olsun.

Artık bu iş mahalle bazında dönmeye başladı.her ay bir mahalle liste cıkaracak kulübün masraflarını üstlenecek.kaçmak yok.gecen ay karmaydı fazla yaşamadı.şimdi.yenimahalle.koru mahallesi.Rümeli kavagı.Rümeli feneri.zümrütevler.ve merkez mahalle üstlenecek.gelecek ay ne olacak.? Sanırım artık sariyer’i aşacagız.büyükdere.kireçburnu.tarabya.yeniköy olacak.sonraki ay derbent.istinye emigan.öyle dolaşacagız semtlerimizi.işte feodalizm den kapitalizme geçiş.sonra da globalizm.ama bizler şimdilik İMECE yapıyoruz.

Ama bir gün bu imeceler ‘’amca’’ olursa o zaman bunun hesabını çok kötü sorarlar yada biz bunun hesabini farklı yönde veririz.anahtarı teslim ederek.yaa arkadaşlar gerçekten çok duyarsız olmuşuz yaaa…Hiç bir sariyerliye yakışmıyor.hani hiç olmazsa kavga yaparken eskiden hep birlik olurduk,saldırırdık insanlara.BURASI SARİYER ULAN pata küte.girerdik.NE DELİKANLILARDIK BİZ, BİR ZAMANLAR.

Haklisiniz.şimdi.süt yok?maya yok?SAĞACAK İNEK YOK?

Şimdi gelelim gerçeklere…

Bizler TAHİR SARIOGLU beyi bir şekilde Başkanlığa ikna etmeliyiz.beyfendi yönetimde olmadıgı halde kulübümüze 5 tane oyuncu kazandırdı.bir o kadar da maddi destekte bulundu.halen daha yardım etmekte zaman zaman,öyle pek hırsı vede ihtiyacıda yok.sadece kişisel hatırların ve sarıyer semtinde oturuşunun,sempatisinden gelmektedir yardım yapışları.kendisi Fenerbahçe’lidir.amacı bir gün burada yonetici olmaktır.Fakat eşeklik bizde sanırım biraz kırdık böyle bir insanı.hani bazı küfürlerimiz var ya arkadaşlarımıza etmeyin dedigimiz halde edenler .işte bunlar malesef dostlarımızı çok kırıyor.üzülüyorlar.haklılar.gerçekten binbir zorlukla bir lira verecek adam bulamazken şimdi düştügümüz duruma bakın.NE YAPMALI…

Bence sanki maça gidiyormuşcasına TAHİR SARIOGLU beyin ofisine gitmeli ve eylem yapmalıyız.mail atmalıyız.yani tam bir yakın markaj yapmalıyız.gerekirse kapısında yatmalıyız.yani bunun bu koşullarda başka çaresi yok.yapabilecegimiz ne varsa yapmalıyız.

OLMAZSA OLMAZLAR VAR.500 KİŞİDEN BİR MİLYON BORÇ ALMAK VAR.Oysa kulüp üyemiz 3000 kişi.evet bu yönetimde bulunanlar vede emeği geçenlere ilave olarak bir 20 kişi daha eklenerek 40 kişiden yeni bir yönetim kurulu oluşturmak.hatta 50 kişi biraz daha para verebilecek.katkı sağlıya bilecek biraz daha adam gibi adamlara ihtiyaç var.

Gerçekten zor bir dönem yaşıyoruz.

Yönetici bulamıyoruz.Kaymakam bana getirmeyin hemen kapatırım diyor.başka çarem yok.yani güç yok.Belediye Başkanı sayın Yusuf Tülün Prosedür gereği profesyonel kulüplere resmi olarak yardım yapamıyor.lakin tüm imkanlarını yinede kullanmaya çaışıyor. ‘’ fakat bu dönemlerde nedense bir kısır döngü söz konusu’’ yani dönüşüm fazla olamıyor.sanırım malum seçimlerde üst üste geldi haklılar.yinede en yüksek yardımları yapmaya çalışıyorlar.imkanlar nisbetinde.Oysaki benim Kulüp Başkan adayım Şems Çakıroglu idi. Araştırdım! Imkanlar biraz mafiş durumdaymış.oysa yakışırdı yani.hatta Ali Usta neden soguk pekte ortalarda göremiyorum.işte sorunlar hep üst üste gelmeye başladı.sevdiğimiz insanlar dahi kırılıp gitmişler.vayy beeee.

Ne kadar zor bir dönem.Başkan yok.Yönetici yok.(küfür yememiş yönetici bulamıyoruz) sahamız kapatıldı.maçlar deplasmanda.her ay en az 100 milyar gerekiyor.anlaşmalar maç başı yapılmış.içerden borç şimdilik 100 milyon civarı. ‘’ bir kısmı bu hafta sanırım verilecek futbolculara,ama pirimler ödeniyor.gercekten.şeref trübününde sayın Eyüp Odabaşı ,İbrahim Tabak’a bu maçın pirimi bize düşüyor sayın Tabak paylaşalım dedi.ama ah o gol olmasaydı.Gerçekten bir zamanlar kırmış olduğumuz bazı insanlar varya aslında cephenin tam içinde savaşıyorlarda megerse bizim haberimiz yokmuş.NE KÜFÜR ETMEK Mİ ? BİR DAHA ASLA ETMEYECEGİZ.

Yusuf Tülün Başkanı Gebze maçında göremedik varmısınız zorla Zeytinburnu maçına getirelim.Hani nerde Grup Beyaz Martı’nın güçü.Beyler bizler güçlüyüz .yapamayacaklarımızdan hiçbir zaman bahsetmedik.her işi aldığımızda başardık.biz neler başarmadık ki.bunumu yapamayacagız.! GELİN BELEDİYE BAŞKANLIK BİNASINI BAYRAKLARIMIZLA BASALIM.
Ya herro ,ya merro.

Mustafa Balcı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI