ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatinin Türk milleti için kabulü çok zordur. Bugün dahi yapilan islerin sonunda, cümlelere "Atatürk olsaydi..." diyerek baslayan insanlarimiz bir çözüm arama yoluna gitmislerdir. Bunun asil sebebi ise Atatürk gibi bir sahsin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin basina henüz gelmemis olmasidir. Bu derin bosluk henüz doldurulamamistir.
Atatürk'ün hayatina iliskin yazilan ve kitap haline getirilen eserlerin azligi kadar yeni bilgilerin ortaya konulmamasi ve gerekli arastirmalarin yeteri kadar halka indirgenmemesi Atatürk ve düsünce dünyasinda bosluklar olustururken bir taraftan da hakkinda asilsiz haberler olusturmak suretiyle (Bir boslugu firsat bilenlerce) manevi sahsiyeti yipratilmaya çalisilmaktadir. Bu durum aslinda üzerinde yasamaktan büyük mutluluk duydugumuz biricik ülkemizin sömürü haline getirmeyi planlayan, kökleri içerde ve disarida bulunan örgüt ve devletlerin, planli ve programli çalismalarindan olusmaktadir


ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?


Em.Dz.Tbp.Kd.Alb, Eski Dz.K.K. Saglik Dairesi Baskanlarindan Op.Dr. Aytekin Ertugrul'un Ataturk'un olum nedeninin "Alkolik siroz"olmayip,sitmadan oldugunu ,Emekli Subaylar derneginin (TESUD cikardigi BIRLIK Dergisi'nin Ocak 1999 tarihli 119.sayisinda aciklamistir.Bu aciklamasindan bes yila yakin bir zaman gecmesine karsin bu konuda gerekli ve sorumlu makamlarin her hangi bir caba icine girmemeleri dusundurucudur.Bunun uzerine adi gecen yazar 10 Kasim 2003 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yayinlanan yazisinda da ayni konuyu islemistir.

Bu durum bizce, Ataturk'un olumcul hastaligi hakkinda ne kadar sorumsuzca davranildiginin ve 67 sene milletimizden saklandiginin bir gostergesidir.bu bolumun sonunda,Atarurk,un tedavisinde kullanilan ilaclarla,majistral olarak yapilan recetelerin tarihleri ve parasal degerleri Istanbul eczanesi arsivinden alinarak verilmistir.Ilk defa yayinlanan bu tarihi belgelerde,Sadece 1937 yilinda 43 kutu kininin Istanbul aczanesinden Ataturk icin alinmis olmasi,Ataturk,un olumunde sitma hastaliginin rolunu kesinlikle ortaya koymaktadir.Cunku bu donemde tedavi amacli olarak sitma icin Kinin'in yogun bir sekilde kullanildigi bilinmektedir.

Op,Dr,Aytekin Ertugrul'a,Ataturk'un tedavisinde kullanilan Salygran'i sordum."Nedir bu salygran?" dedim,"Bu civa icerikli bir ilactir" dediginde butun parcalar tamamlanmis oluyordu.Asagida Ataturk'un vefatini alkole baglayanlara bir cevap niteligi tasiyan bu yaziyi veriyorum;

Sevgili Ogun Deli'ye...

Ataturk'un alkolik siroz'dan olmedigi artik herkesce kabul ediliyor.Sizin olum nedenini arastirarak kitaplastirdiginizi ogrenince sevidim.

Ataturk'un sitma sonucu gelisen koplikasyonlar sonunda oldugu ve hastaliginin alkolik siroz ile bir ilgisi bulunmadigi artik anlasilmistir.

Bu sonuca hocam Prof.Dr.Bedii Sehsuvaroglu'nun "Ataturk'un Saglik Hayati" adli paha bicilmez arastirmasina dayanarak vardik.

Ataturk,hayatinda iki defa sitma gecirmistir.Bu nedenle tedavi amaciyla kinin,Atebrin gibi karaciger ve dalagi yipratan kullanildigi kesindir.

Alkolun,siroz yapabilmesi icin Prof,Dr,Sait Kapicioglu bilimsel olarak soyle demektedir;

"En az 10-15 yil sure ile ve gunde 3 bardak icilmesi gerekmektedir."

Oysa Ataturk hic bir zaman bu derece icmemistir.Prof Dr.Necip Berksan ise bu konuda soyle demektedir.

"Ataturk Kurtulus Savasi yillarinda hic icki icmemistir...Icki ictigi zaman bile hareketleri ile konusma duzeni hic bozulmamis,fikir ve dusuncelerini gayet saglikli bir bicimde ortaya koymustur.Bu gozlemle birakiniz ataturk'un sirozdan oldugunu,sarhos olacak kadar bile icmedigini gosterir."

Ataturk'un alkolik siroz olmadiginin en onemli bulgusu da dalagin buyuk olmasidir.

iki defa sitma geciren bir kimsenin dalagi buyuk ve karnida asit toplamis ise alkolik siroz taniminin yeri yoktur.

Yine hocam,Prof.Dr.Bedii Sehsuvaroglu'nun arastirmalarina gore:"3 Agustos 1938 tarihinde yapilan konsultasyonda karninda asit oldugu ve bu asit nedeninin "Evvelden Ataturk'un cektigi Malarya (Sitma) bir tesiri olmadiginin katiyetle soylemek kabil degildir."denilmektedir.

Ayrica "Hararetin yukselmesini yine ayni hastalikla izah etmek kabildir"denilmektedir.

Tedavi olarak ates dusurmek icin piramidon verildigi ve kinin tedavisi onerildigi gorulmektedir.

Bu raporda artik toksit oldugu icin tedaviden kaldirilan Salygran (Civali Diuretik) verildigide belirtilmektedir.

Bu durum karsisinda herkes artik Ataturk'un Alkoli Siroz'dan olmedigi gercegini kabul etmistir.

Bu Veriler.Ataturk'un SITMA"dan oldugunu kesinlestirmistir..18.02.2004
Dr.Aytekin Ertugrul.


Kitap icinde belgeler .ilac alimlari. raporlar. tahlil sonuclari,Doktorlarin oz gecmisleri.

AGONI "Ataturk'un Olumundeki Sir Perdesi"Yazilamayan Tarih.Ogun Deli.
Lazer yayinlari.2004 Ankara.

AGONI : tibbi bir terim olup can cekisme anlamina gelmektedir...


10 Ekim 1935 tarihi cok onemlidir,Turkiye Mason Cemiyeti kapatilmistir.
yarin bu konuda bilgi vermeye calisacagim...24.12.2005 Mustafa BALCI.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

SİYAH MARTI