VE GOL ATILMIŞTIR!

Her seçimde olduğu gibi Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi, hangi aday adayının daha becerikli, nitelikli, Başkan adaylarının daha çok kendi yerel ve kamusal çevre gücüne bağlıdır. Oysa seçimi kazanacak olan Meclis üye listeleri dir, Kaçınılmaz olarak Memleketlim. Akrabam, Dostum ifadelerinin kuşak ve siyaset bağlarının kaçınılmaz sonucunda oluşturulur, Seçimi yerel güçler belirleyecek tir.

Meclis üyeleri liste savaşları partilerin, Parti üyeleri ve katılımları için her türlü entrikanın bire bir yaşandığı süreçtir. Bu süreci siyasi arenada iyi oynatan her zaman kazanmaktadır. Sarıyer de siyaset Türkiye geneli olarak değerlendirildiğinde Entrikanın her türlüsünün döndüğü bir yer olarak kabul edinildiğinde veya böyle düşünülüyorsa o zaman Entrikanın içinde olanlar yani “oyunun içinde hep oyuncu” olarak kalmaktadırlar. Oyunun parçası olmak, kaybetmeyi kabullenmek demektir. “Her zaman Oyunu oynatan kazanmıştır.” Diğerleri seyircilerden alkış veya tepki alırlar, Sarıyer de Siyaset hiç bir zaman entrikayı kabullenilmesi nisbetin de oynanmaz. Ya vardır. Ya da yoktur.

AKP Sarıyer de oyun yazarlarını MHP ye kaybetmiştir. Bu süreç kaçınılmaz olarak yaşanılacaktır. AKP de oyun yazarı kalmamıştır. MHP de ise oyun yazarları kendi içinden değil, ithal olarak, Sipariş üzerine oyun yazarları transfer edilmiştir. Bunun kaybı daha da kaçınılmaz olacaktır. “Sarıyer de yerel seçim bir siyasi hayatı daha bitirmiş olacaktır.” “Gerçekler kaçınılmazdır. Yaşanması gerekmektedir. Yaşanılacaktır.

Son süratle girilen her viraj da araba devrilmiştir. Kontrol etmek zordur. Hele ki direksiyon başkasındaysa sallanırsınız, Savrulursunuz, Emniyet kemeri olarak gördüğünüz kişilerle yola çıktığınızda, Virajda kemer fayda etmediğini, hata takmadığınızı fark ettiğiniz anda iş işten çoktan geçmiştir. Çünkü kemer’i aşırı kullanmaktan, Deformasyondan çalışmaz durumdadır. Geçmiş olsun.

CHP Sarıyer merkez de ise oyun yazarları hep son dakikaya kadar bekler. Bir eser meydana getirmek farklı bir sanat işidir. Malzeme insan dır. Her gün gazete okursunuz, bizler de okuduklarımızı tartışırız, biz oyun yazarını tartışmayız. Bize sunulmuştur sadece oku, tamam okuyalım da, neyi okuyoruz. Oyun yazarının bize sunduğunu. Eser sahibinin dışında geliştirilen her düşünce ve ya entrika maalesef lafazanlıktan öteye gitmez. Tartışılır. Lakin her sabah oyun yazarları farklı yazılar yazmakta bizler farkında olmadan gerçeklerle yüzleşmekteyiz.

“Oyuncu olduğunu geç fark edenler maalesef yeni eserler beklemek zorundadırlar.”

Sarıyer de siyaset seçim ve sonrasında daha farklı şekillenecek tir. Kazanan veya kaybeden dışarı da bıraktığı oyun yazarları neticesinde cephe gerisinde farklı yapılanmalara gebe kalacaktır. Dikkatle izlemekte yarar var. Seçim sonrası birçok parti içsel hesaplaşmalara gidecek, kazandığını zanneden ilçesini kaybedecek. Seçimi kaybeden ise değerlendirmede ithal oyuncuların partide hiçbir varlığının olmadığının farkına vardığında erozyon kaçınılmaz olacaktır.
Son dakikada defans yaparak puan almak zordur. Hucum her zaman en iyi müdaafa dır.
Ve gol atılmıştır.
Mustafa BALCI
18.02.2009

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.2.3.4. YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ.

ATATURK'UN OLUM SEBEBI SIROZ MUYDU?

SİYAH MARTI